Verduurzamen met Energiebespaarders

Per 3 juli gaat Vista Hypotheken een samenwerking aan met Energiebespaarders. Dit om klanten volledig te ontzorgen bij verduurzamen van de woning, van huisbezoek tot het afgeven van een nieuw energielabel. Bestaande én nieuwe klanten krijgen kosteloos (en vrijblijvend) verduurzamingsadvies op locatie, hulp bij het aanvragen van subsidies én een energiepaspoort. De eventueel te nemen maatregelen kunnen vervolgens allemaal door Energiebespaarders worden uitgevoerd.

Duurzaamheid in DNA
Vista Hypotheken heeft sinds haar oprichting in 2018 een voortrekkersrol op het thema duurzaamheid. Naast de energielabel-A rentekorting (die in 2018 werd geïntroduceerd) en een eigen duurzaamheidsdesk (met eigen energiecoach) heeft Vista Hypotheken verschillende hulpmiddelen voor klant én adviseur om actief aan de slag te gaan met het verduurzamen van de eigen woning. Dit leverde in 2021 en 2023 nominaties op voor de Groene Lotus en de SEH-duurzaamheidsaward. Vista Hypotheken was in 2019 mede-initiatiefnemer van het Sectorcollectief duurzaam wonen waaruit de breed gedragen e-learning ‘erkend adviseur duurzaam wonen’ is ontstaan. Deze opleiding is door ruim 90% van alle hypotheekadviseurs landelijk gevolgd.

Bestaande én nieuwe klanten
Merlyn van den Berg, CEO bij de hypotheekdochter van Rabobank, is verheugd met de samenwerking. “Verduurzaming van de koopwoningmarkt is één van onze belangrijkste strategische pijlers en ik heb er alle vertrouwen in dat deze samenwerking ervoor gaat zorgen dat onze klanten maximaal ontzorgd worden en substantiële labelstappen kunnen maken. Maar hiermee zijn we er nog niet. Het ontwikkelen van een nieuwe duurzaamheidspropositie is onze volgende stap. Zo dragen we maximaal bij om de CO2-uitstoot te verminderen en dit is uiteindelijk in het belang van ons allemaal én van onze volgende generaties”.

Over Energiebespaarders
Energiebespaarders is een online platform voor particuliere woningeigenaren om hun woning te verduurzamen. De totaaloplossing biedt makkelijk en snel inzicht, onafhankelijk advies en een zorgeloze installatie. Het proces van verduurzamen via Energiebespaarders is voor zowel de woningeigenaar als de installateur een stuk gemakkelijker, waardoor thuis energie besparen niet langer een tijdrovende en gecompliceerde bezigheid is. De afgelopen drie jaar heeft Energiebespaarders duizenden woningeigenaren geholpen bij het verduurzamen van hun woning. Daarnaast zijn al honderden woningen in Nederland verduurzaamd.

Voor meer informatie ga naar www.energiebespaarders.nl/vistahypotheken